orginele-kc-logo

De examens zijn op 21 januari 2024.

De nieuwe cursussen starten op 18 februari 2024.

Bij deze zeer populaire hondensport is het de bedoeling dat de hond zo snel mogelijk een vaak ingewikkeld parcours aflegt met allerlei soorten hindernissen: hoogtesprongen, breedtesprongen, de band, de tunnel, de slurf, de paaltjes, de kattenloop en tenslotte: de wip.
Het plezier van de hond staat voorop , maar ook in andere opzichten biedt de behendigheidssport veel voordelen. Tijdens de behendigheidstraining wordt de band tussen hond en baas steeds sterker. Hond en baas leren van elkaar en leren elkaar zo beter te begrijpen . Het beoefenen van deze sport resulteert daarom ook in een beter opgevoede hond. De hond kan in de behendigheidssport zijn energie en behoefte aan beweging kwijt . Tegelijkertijd is het een uitstekende manier om uw hond in optimale conditie te houden. Ook de baas zal trouwens over de nodige snelheid en conditie moeten beschikken om zijn hond te begeleiden en te sturen.

Er zijn verschillende niveaus: beginners, gevorderden, recreanten en een wedstrijdgroep. Bij de beginners en gevorderden leren de honden de toestellen nemen en onder leiding van de baas een parcours lopen. De wedstrijdgroep is iets fanatieker en loopt meer wedstrijden dan de recreanten.

Aan deze cursus mag u met uw hond meedoen als uw hond volgroeid is en in bezit is van het EG diploma.
De cursus is op zondagochtend. Kom gerust een keertje kijken. Voor meer info kijk elders op deze site of neem contact op met de veldcoördinator Tel: 06-28424774

Prijs
Behendigheid kost € 35,- lidmaatschap is verplicht.
 
Locatie en tijden
De cursus is op zondagochtend.
Voor meer info kijk elders op deze site of u kunt contact opnemen met de veldcoördinator Tel: 06-28424774
Deze training word gehouden op ons veld aan de Dennendijk te Asten.
Klik hier voor de locatie van ons veld.